Undra när campingplatserna blir fulla

Vi har redan konstaterat att Gotland är en fantastisk plats och vilka möjligheter det finns på hela ön. För det är en viktig aspekt verkligen, Gotland är inte en sak som alla upplever likadant. Utan det handlar om att Gotland har så mycket och varierande. Hur som helst, det är inte vad detta blogginlägg ska handla om. Utan det här kommer handla om hur snabbt campingplatser blir fulla.

Bokningsläge camping 2019

Det brukar varje år komma ut en artikel i tidningen för bokningsläget för campingen på Gotland. Problemet är att artikeln kommer ganska sent, låt oss säga i maj eller juni. Det borde ramla in bokningar betydligt tidigare än så. Man vet ju själv när man planerar en semester, då ska man analysera och samla nödvändig information nästan ett år innan. Men det är klart, så gör inte alla. Oavsett, det hade varit kul om man kunde få ett bokningsläge för camping på Gotland betydligt mycket tidigare än vad som sker idag.

Mina funderingar kring bokningsläget

Jag tror personligen att bokningar droppar på ganska tidigt, säkert redan året innan för personer som vet om att de ska komma tillbaka. Sen börjar folk på riktigt planera sin semester strax efter nyår. Då kanske man inte bokar direkt men man vill ändå vara ute i god tid, så januari, februari och mars. Är man ute så pass sent som efter mars kan det säkert bli knepigare att boka. Jag har refererar till denna sida förut när det handlar om just camping på Gotland och vet att de skrev en artikel om bokningsläget förra året. Däremot borde det finnas intressant information som hur många besökare de har över året. Man kan ju kolla trender men där verkar intresset för camping på Gotland vara ganska jämt över hela året. Med en viss peak precis under sommaren men då bör man väl inte boka?

 

Lämna ett svar