2 positiva saker med Glamping

Det nya inom campingvärlden är Glamping. Jag pratade tidigare om Surflogiet som är ett nytt ställe på samma plats som Tofta Södra Camping tidigare hade som nu erbjuder Glamping. Fenomenet är iallafall så att man campar men ändå inte. Glamping är hotellstandard i uppbyggda tält som står uppe under säsongen. Här inne i kan det, som på Surflogiet, vara hästens sängar. Och, det finns tillgång till toalett och dusch, av hög standard. Men, jag tänkte skriva om tre härliga och positiva saker om Glamping.

Närheten till naturen

Självklart får du samma närhet i ett tält men många väljer att inte tälta för att det är omständigt och ibland ganska ofräscht. Men, det är på väldigt få hotell i världen du kan få samma närhet som till naturen vid Glamping. Detta är såklart positivt och något helt unikt. Därför kommer Glamping verkligen bredda ut sig i landet närmaste åren.

Annorlunda & kittlande

Allt annorlunda är vanligtvis inte bra men i Glampingens fall är det väldigt positivt. Glampingen är något så annorlunda och spännande, men även kittlande. Det är som den där magiska känslan med tältning när det prasslar utanför tältet men med Glamping är du helt säker och trygg. Då, blir det bara mysigt. Fullt ut.

Glamping på Gotland

Som tidigare nämnt har Surflogiet i Tofta Glamping men annars är det ganska sällsynt. Någon har berättat att en Strandby nära stan har det, även Kneippbyn men inga bekräftade uppgifter. Förhoppningsvis och troligtvis kommer det dyka upp på flera ställen på Gotland med magiska vyer och naturupplevelser för alla besökare. Om det kommer upp något om Glamping brukar det först vara på www.campinggotland.se. Även kommer jag skriva här på bloggen, för kommer i fortsättningen försöka uppdatera lite generellt om camping på Gotland. Det är efter att många har hört av sig och gillar hyllningen jag gör för Tofta Södra Camping. Den, som det också kommer bli mer fokus på framöver. Hemsidan är såklart helt nystartad så återstår att se vart fokuset kommer ligga.

Lämna ett svar