Äventyrliga saker på Gotland

På Gotland kan man göra massor av äventyrliga saker och Gotland har ett stort utbud till naturnära upplevelser. Naturen i sig är unik och väldigt roliga att upptäcka, det räcker ofta med att bara gå på en promenad för att förstå att man kan göra äventyrlig saker.

Oavsett vad du gillar för typer av aktiviteter och saker att göra så är jag säker på att du kommer hitta något bra. Här kommer iallafall lite tips:

Cykla längst kusten med MTB

Cykla på Gotland är helt sjukt roligt och med en bra cykel kan man köra snabbt och hårt på stigar precis bredvid havet och stup längst någon klint. Det är äventyrligt som satan!! Jag rekommenderar dig starkt att testa det. Om man inte har en mountainbike finns det hyra i Visby men för att komma undan billigt kan du ju låna av någon i din närhet.

Tälta med allemansrätten

Gör något helgalet och stick ut en kväll och tälta. Ett tips är att ta sig över till Fårö och tälta där. Man behöver inte köra en campingplats för då blir det inte så äventyrligt. Kom ihåg att du kan använda allemansrätten i ett dygn och campa precis vart som helst nästan. Hur ballt är det inte att vakna upp på stranden eller i skogsdunge på Fårö. Äventyrligt!!

Gå runt Gotland

Något riktigt udda men äventyrligt är att gå runt Gotland. Det är långt. Som tusen. Men jag har hört folk som gör det under flera år. Du behöver lixom inte få klart det på ett år. Ta en vecka och gå runt. Se hur långt du kommer och campa längst vägen. Här kan man såklart lägga till cykel men det är betydligt mycket ballare att gå.

På återseende mina vänner!

Lämna ett svar